tren
tren

İstanbul’da iki ilçede riskli alan ilan edildi

İstanbul’da iki ilçede riskli alan ilan edildi

İstanbul’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında iki ilçede riskli alan ilan edildi. Bağcılar ve Eyüpsultan ilçelerinde riskli alan ilan edilen yerlerin listesi Mavi Yıkım’da.

Bakanlık, yeni riskli alanların belirlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürürken, İstanbul’da Eyüpsultan ve Bağcılar ilçelerinde  bazı mahallelerde riskli alan ilan edildiğini duyurdu. Karar bu sabah Resmi Gazete’de yayınlandı.

Türkiye’de devam eden kentsel dönüşüm projeleri için yeni riskli alanların ilanı Bakanlık kararları ile devam ediyor. Bu çerçevede İstanbul’da iki ilçede yeni riskli alan ilan edilen yerlerin listesi açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında megaşehir İstanbul’da yeni riskli alanların ilanına devam ediliyor. Bakanlık tarafından İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Bağlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın ve Eyüpsultan ilçesi, Akşemsettin Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın Riskli Alan ilan edilmesi hakkında karar 20 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi.